Monday 26 April 2010

Το ΔΗΣΥ τί λέει για την δήλωση Θεμιστοκλέους;

Σάλος στο διαδίκτυο για τη δήλωση του Α. Θεμιστοκλέους σχετικά με τους ομοφυλόφιλους. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο "κύριος" αυτός είναι βουλευτής του ΔΗΣΥ και εγώ αναρωτιέμαι τί λέει ο ΔΗΣΥ για αυτή τη δήλωση;

Μέχρι τώρα τίποτα! Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα της Κύπρου υιοθετεί και στηρίζει αυτή την άποψη ή ότι δεν έχουν άποψη ή μάλλον, δεν έχουν ΑΝΤΙΘΕΤΗ άποψη και έτσι δεν νιώθουν την ανάγκη να την εκφράσουν.

Η αδυναμία του ΔΗΣΥ να ανταποκριθεί στην κατακραυγή του κόσμου για το θέμα πρέπει να δημιουργεί προβληματισμό στον καθένα μας. Η στήριξη της δήλωσης αυτής μέσω της σιωπής, φανερώνει ένα ιδιαίτερα συντηρητικό κόμμα το οποίο δέχεται στους κόλπους του άτομα τέτοιων απόψεων.

Ο ΔΗΣΥ φανερώνει το πραγματικό του πρόσωπο...

11 comments:

  1. Μπα, το 30 τόσα τοις εκατό εννα το πιάσει στις επόμενες εκλογές.

    Γιατί πολύ απλά χέστηκε ο Κυπραίος αν έσιει έτσι βουλευτή το κόμμα.

    Το αστείο είναι αν έσιει κόσμο που τόσο τζιαιρό ενόμιζε ότι ήταν προοδευτικό κόμμα το ΔΗΣΥ (ακόμα τζιαι όταν έβαλε τον Πιτσιλίδη υποψήφιο στις Ευρωεκλογές) τζιαι τωρά ξαφνικά ανακάλυψε την τασιηνόπιττα.


    Φιλελεύθερο το ΔΗΣΥ εν μόνο σε θέματα που γεμώνουν την πούγκα.

    ReplyDelete
  2. Το ΔΗΣΥ κάνει οτι κάνει πάντα. Σιωπά για να μεν χάσει ψήφους. Εν γνωστές αλλωστε οι πεποιθήσεις της βάσης του και ιδίως της νεολαίας τους. Δεν πέρασαν πολλά χρόνια που ο τότε υποψήφιος Κασουλιδης χειροκροτούσε (και άρα επικρατούσε) αποτρόπαια και ρατσιστικά συνθήματα.

    Το ΔΗΣΥ πρόωθει το τρίπτυχο όλων των εθνικιστικών παρατάξεων, το "Πατρις, θρησκεια, οικογενεια". Δηλαδη, συντηρει ενα πέπλο υποκρισίας, επικαλυπτωντας οτι δεν τους αρέσει χάριν των χρηστών ηθών.

    Το τρίπτυχο αυτό είναι βασισμένο στον πατριαρχικό προσδιορισμό της οικογένειας, όπου ο σωβινιστης πατερας εξουσιαζει τα του οικου. Πως μπορεί λοιπόν η βάση του ΔΗΣΥ να δεχθεί οτι ο γιος, δηλαδη το καθ' εικόνα πρότυπο του πατέρα ενδεχομένως να είναι gay. Κάθε τέτοια υπόνοια, εκλαμβάνεται ως άμεσο πλήγμα στην εικόνα του πατέρα-αρχηγου.

    Αρα, η στάση του ΔΗΣΥ είναι λιγότερο υποκριτική, καθώς αν καταδίκαζε τη δήλωση του ομοφοβικου βουλευτή τους, θα πήγαινε κόντρα στην
    πολιτική που προωθούν τόσα χρόνια.

    ReplyDelete
  3. Passenger, το θέμα ακριβώς πρέπει να μπει στη βάση του. Η δήλωση αυτή παύει να είναι προσωπική απο τη στιγμή που το κόμμα φαίνεται να την υιοθετεί. Άρα δεν πρέπει να ισχύει το ότι "χέστηκε ο Κυπραίος αν έσιει έτσι βουλευτή το κόμμα" αλλά "χέστηκε ο Κυπραίος αν έσιει έτσι ΑΠΟΨΗ το κόμμα".

    Πότε ο Κυπραίος θα αντιληφθεί ότι η ψήφος του μετρά;

    Γιώργο, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό που θέτεις. Ναι "Το ΔΗΣΥ σιωπἀ για να μην χάσει ψήφους". Δηλαδή προτιμά να έχει σίγουρο τον Θεμιστοκλέους και τους ψήφους που εκφράζονται μέσω αυτού (απαναγία μου!!) απότι να προωθήσει λιγότερο συντηρητικές (είμαι ήπια!)πολιτικές.

    Παρόλαυτά, το ΔΗΣΥ δείχνει άλλο πρόσωπο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, και λόγω της (καλής ή κακής -δεν είναι του παρόντος) παγκοσμιοποίησης αυτό είναι γνωστό.

    Το τρίπτυχο "Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια" δεν το πουλούν στο εξωτερικό γιατί δεν τους συμφέρει.

    ReplyDelete
  4. Εγώ συμφωνώ με τον The Passenger, ένα 30% εν να το πιάσουν.

    Το ανησυχητικό εν ότι μες το 30% υπάρχουν ομοφυλόφιλοι τζαι επιστήμονες... Πολλοί!

    ReplyDelete
  5. Καλά, συγνώμη δηλαδή αλλά τόσην μόρφωσην, τόσα ταξίθκια στο εξωτερικό, τόσο ίντερνετ, είναι δυνατόν να μεν μπορούμε να δούμε το έτσι τζαι το γιουβέτσι;

    ReplyDelete
  6. Τι να explain;

    Οι τελευταίες γενιές, και 20άριες και οι 30άριες και θα έλεγα και οι 40άριες είναι υπέρ του δέοντος μορφωμένοι.

    Πάρα πολλοί έχουν και εμπειρίες του εξωτερικού (που αν δεν είχαμε τες κυπριακές φοιτητικές παρατάξεις τζαι τα hellenic θα επιάναν πολλά παραπάνω τόπο αλλά εν άλλη ιστορία τούτη).

    Πώς είναι δυνατόν να μας περιπαίζουν μες τα μούτρα μας τζαι να μεν αντιδρούμε; Δεν μιλώ για επαναστάσεις, αντίδραση είναι το να μεν βάλεις τον σταυρό σου σε τούτους.

    Βέβαια, για να είμαι δίκαιος το ποσοστό της αποχής αυξάνεται αλλά... έχουμε μπόλικο δρόμο ακόμα.

    Ξέρεις, εν ένα πράμα το να μεν κάμουν καλά την δουλειάν τους. Κάμνουν το που τζαιρόν τούτο τζαι εμάθαμεν να ζούμεν έτσι.

    Αλλά τούτο το παιχνίδι εν πολλά ενοχλητικό. Ο ένας τους λαλεί το ένα τζαι ο άλλος το άλλο. Τζαι αναμένεται ότι θα είμαστε και οι υπέρ και οι κατά ευχαριστημένοι;

    Εν πολιτική τούτο το πράμα;

    Το σίγουρο εν ότι δεν δουλεύκει πλέον.

    (θέλω να) Πιστεύω ότι η κοινωνία ωριμάζει. Τζαι όσοι δεν ωριμάσουν μαζί της δεν θα μπορέσουν να την ακολουθήσουν.

    ReplyDelete
  7. Thank you Parperi. Έτσι με το νι και με το σίγμα!

    Πάντως συμφωνώ η πολιτική έχει εκλαϊκευτεί σε σημείο που δεν μπορεί να συνεχίσει να χαϊδεύει τα αυτιά όλων, γιατί πλέον υπάρχουν αντικρουόμενα επιχειρήματα. Όπως είπες, η αποχή και απάθεια διαιωνίζει αυτό το φαινόμενο, δεν φέρει τους πολίτικους έναντι των ευθυνών τους. Και εφόσον οι πολιτικοί μας δεν είναι συνηθισμένοι να δέχονται τις επιπτώσεις των πράξεων ή απόψεών τους μέσω των ψηφοφόρων, γιατί να μην συνεχίσουν το χάιδεμα στ’αυτιά ;
    Αυτό φέρνει και ένα άλλο ερώτημα. Εάν δεν φέρουμε τους πολιτικούς μπρος στις ευθύνες τους, γιατί να αλλάξουν; Και εάν δεν αλλάξουν τότε ποιο το μέλλον μας;
    Ίσως γι’αυτό η Κύπρος σε πάρα πολλά πράγματα έχει μείνει στο… Μεσαίωνα….

    ReplyDelete
  8. Στην πραγματικότητα ήταν αναμενόμενο ότι θα έρκετουν τούτη η ώρα.
    Όταν το μέτρο άσκησης πολιτικής δεν είναι η πρόοδος (που όσο και αν δεν θέλουν κάποιοι να το παραδεχτούν κάποτε είναι σχεδόν αντικειμενική) αλλά το τι θέλει η βάση εν λογικό ότι θα έρθει η ώρα που οι θέσεις θα αντικρούονται ακόμη και σε εσωκομματικό επίπεδο.

    Θέλω να πω κάτι για την αποχή. Εγώ δεν το είπα ως κάτι κακό. Έχεις δίκαιο ότι στην πράξη αφήνει τους να κάμνουν ότι θέλουν. Όμως, την ίδια ώρα ισχύουν κι άλλα πράγματα. Αφήνει τους εκτεθειμένους. Ασκεί πίεση (και δίνει παράθυρο) σε όσους δεν εμπλέκονται αλλά θα μπορούσαν, να ασχοληθούν. Προειδοποιεί. Και, ίσως το σημαντικότερο, είναι το βήμα που δείχνει την πλήρη αποστασιοποίηση. Πρέπει να με πείσεις για να σε ψηφίσω. Δεν μπορείς να με έχεις σημειωμένο μέσα στην λίστα των σίγουρων. Βλέπω το σαν ένα αναπτυξιακό στάδιο πριν την ωρίμανση των ψηφοφόρων και την πτώση των… (δεν θα πω άχρηστων… τι να πω…; τι να πω;) των λανθασμένων επιλογών.

    Η πίεση θα έρθει. θα την δουν ή θα την βρουν μπροστά τους όταν θα είναι αργά. Ο κόσμος έχει μόρφωση. Σαφέστατα ανώτερη που τούτους. Αλλά δεν θέλουμε να τα ξέρουν ούλλα. Απλά να έχουν διάθεση να παραδεχτούν ότι δεν τα ξέρουν και να ενημερώνονται πριν να ανοίουν το στόμα τους.

    Αν δεν αλλάξουν οι απαιτήσεις, αν δεν αλλάξουμεν τες απαιτήσεις, έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι, θα ζήσουμε σε ένα τόπο, σε μια κοινωνία, σε μια κοινότητα που θα μας δίνει ότι της δίνουμε. Τίποτε!

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Καινούργια εξέλιξη... Ο ΔΗΣΥ μισιημου διαχωρίζει τη θέση του με μία ανακοίνωση μαϊμού η οποία δεν λέει τίποτα και υποτιμά όλα τα posts των τελευταίων εβδομάδων, αφού καταλήγει "θα αξιολογήσει και θα τοποθετηθεί επί του ζητήματος όταν αυτό εγερθεί με τρόπο συγκεκριμένο"... Πέστε μου και εσείς δεν ήμασταν όλοι πολύ συγκεκριμένοι; Η Επίτροπος Διοικήσεως που ζήτησε να κατοχυρωθεί νομικά το δικαίωμα δεν ήταν συγκεκριμένη; Πόσο πιο συγκεκριμένο το θέλουν;

    Δείτε την ανακοίνωση μαϊμού εδώ

    http://www.disy.org.cy/default.asp?id=688&ItemID=869&rcid=73&pcid=72&cid=73

    ReplyDelete

Σχολιάστε παρακαλώ, αλλά με μέτρο...