Sunday 17 April 2011

Τελικά ο ΔΗΣΥ τί λέει για τις δηλώσεις Θεμιστοκλέους;

Πριν από ένα χρόνο περίπου, οι ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες της Κύπρου αντέδρασαν έντονα με τις δηλώσεις Θεμιστοκλέους για τους ομοφυλόφιλους. Δεν θα επαναλάβω τα απαράδεκτα της δήλωσης αυτής...στόχος μου δεν είναι να επαναλάβω χυδαιότητες, απλά να επισημάνω τα εξής γεγονότα:

Πρώτο γεγονός - Τότε, τον Απρίλιο του 2010, ο ΔΗΣΥ «απάντησε» στη δήλωση με μία πολύ χλιαρή ανακοίνωση (εδώ η ανακοίνωση) που ούτε λίγο ούτε πολύ, άφησε να νοηθεί ότι δεν έχει αντίθετη άποψη για να την αναφέρει (αν είχε αντίθετη άποψη θα την έλεγε!). Η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ στόχο είχε να ηρεμήσει τα πνεύματα χωρίς να λαμβάνει συγκεκριμένη θέση –κάτι που δεν πέτυχε, απλά εξόργισε τους πολίτες περισσότερο.

Δεύτερο γεγονός - Ο ΔΗΣΥ "βγάζει" και πάλι τον Θεμιστοκλέους στο ψηφοδέλτιό του για τις επικείμενες εκλογές.

Τώρα, εάν εγώ συμπεράνω ότι ο ΔΗΣΥ στηρίζει αυτή και άλλες απόψεις του συγκεκριμένου βουλευτή, θα είμαι άδικη;

Τελικά τι γίνεται; Για πόσο καιρό θα κρατάμε και τα δυο λουριά (φιλελεύθεροι και συντηρητικοί); Η συμπεριφορά αυτή θα κοστίσει ψήφους, ενώ ταυτόχρονα δικαιώνει την αποχή και την απαξίωση.

Εύγε στον συναγερμό (και σ’ όλους που είναι ερωτευμένοι με την καρέκλα) !

4 comments:

  1. Τελικά η πραγματική αξία ενός κόμματος κρίνεται που το τι είναι ικανό να πουλήσει για να του φέρει κάποιος ψήφους. Για όλους το λαλώ αυτόν, όχι μόνον για τον Συναγερμό.

    ReplyDelete
  2. Acera, ένα ερώτημα εν το τι εν να πουλήσει ένα κόμμα για ψήφους. Ένα άλλο ερώτημα εν τζαι το τι μπόρει να πουλήσει ένα κόμμα για ψήφους.

    Εμένα δεν με προβληματίζει τόσο το ότι το εκάμαν (αν τζαι πρέπει να παραδεκτώ ότι για μια μόνο στιγμή ενόμισα ότι εμπορούσε να μεν εξελίσοσυνταν έτσι τα πράματα). Προβληματίζει με παραπάνω το ότι μπόρουν να κάμουν τούτο το πράμα χωρίς αρνητικές συνέπειες.

    Μάλιστα βάλλοντας τον μαζί με άτομα σαν την Ξένια, έχουν την πίττα ολόκληρη.

    Πολλά πετυχημένο το κείμενο σου Νατάσσα.

    ReplyDelete
  3. Fovo,thnx για τα καλά σου λόγια. Το κείμενο προέκυψε μετά από συζήτηση με έναν φίλο μου για την αποχή. Και σε ρωτάω... πιστεύεις ότι η αποχή θα μπορούσε να είναι "αρνητική συνέπεια;"

    Acera ίσως έχεις δίκαιο... Η/Οι πολιτική/οί μας αυτή/οί είναι. Sad!

    ReplyDelete
  4. Νατάσσα, το ότι η αποχή στηρίζει το σύστημα εν κάτι που το καταλαβαίνω. Εν σαν να τζαι οσοι δεν εν μαζί τους, φκαίνουν που το παιχνίδι τζαι αφήνουν τους μόνους τους να κάμουν ότι θέλουν.
    Το ότι μεγάλη αποχή μπορεί να τους κάμει να δουν ότι κάτι εν παει καλά νομίζω ότι ήδη είδαμε ότι δεν φαίνεται να γίνεται.

    Όμως, έσσει τζαι πρακτική πλευρά το θέμα. Αφού πιάνεις το ψηφοδέλτιο τζαι δεν ξέρεις αν αξίζει τον κόπο να πάεις πίσω που το παραβάν.

    Η αριστερά τζαι η δεξιά εν ισάξια πουλημένες τζαι ανίκανες. Τα δύο "μεγάλα" κόμματα του κέντρου εκαταφέραν να γινούν ίσα με το τίποτε, χωρίς ηγέτες ή άξια πρωτοκλασάτα μέλη. Το ΕΥΡΩΚΟ δεν το σχολιάζω καν τζαι οι Περιβαλλοντιστές προβληματίζουν με.

    Ως τωρά πάντως, είχα 2 αποχές, 1 άκυρο (εψήφισα οριζόντια) τζαι 1 οικολόγους που τες φορές που εψήφισα. Οι επόμενες εν ναν αποχή.
    Ελπίζω ότι η αποχή εν να γινεί 50% πέρκει καταλάβουν.
    Ή, ακόμα καλύττερα ότι μπορεί να εμφανιστεί καμιά μη-καμμένη ηγετική προσωπικότητα που να εμπνεύσει λίν εμπιστοσύνη τζαι να πιάει τούτο το 30% αποχής τζαι να τους κάμει να μεν ξέρουν που να χωστούν. Πελλάρες; Μπορεί... αλλά δικαιούμαι να ονειρεύκουμαι...

    ReplyDelete

Σχολιάστε παρακαλώ, αλλά με μέτρο...